Tietoa minusta

Hei. Olen eläinlääkäri Britta Henriksson

Olen valmistunut eläinlääkäriksi vuonna 2001 ja sen jälkeen tehnyt ison osan urastani kunnaneläinlääkärinä hoitaen kaikenlaisia eläimiä lehmästä kissaan.

Akupunktioon tutustuin vuonna 2011 kun en tahtonut löytää sopivia hoitomuotoja omille hevosilleni, joilla oli erinäisiä ongelmia terveyden kanssa. Alkuvuodesta 2011 osallistuin ELT Anna Hielm-Björkmanin pitämälle akupunktion tutustumiskurssille Helsingin Yliopistolla ja sen jälkeen paluuta ei ollut. Heti samana vuonna lähdin opiskelemaan lisää NoVas;in järjestämälle pitkälle, eläinlääkäreille suunnatulle akupunktiokoulututkselle, josta valmistuin vuonna 2012 ja sertifioiduin samalla IVAS;in akupunktioeläinlääkäriksi.

Sen jälkeen on eläimen kokonaisvaltainen hoito tullut praktiikassani merkittäväksi osaksi, ja olenkin lisäkouluttautunut useilla aiheeseen liittyvillä kursseilla, joista mainittakoon erityisesti toissa vuonna aloitettu eläinlääkäreille suunnattu manuaalisia tekniikoita käsittelevä kurssi, joka on tuonut runsaasti lisää hoitovaihtoehtoja arsenaaliini.

Tällä hetkellä minulla on itselläni pitkäkarvainen collie jonka kanssa harrastan aktiivisesti m.m. palveluskoiralajeja, tokoa ja rallytokoa. Pitkä, yli 30 vuoden rupeama hevosharrastuksen parissa antaa minulle myös vankan kokemuksen hevosten hoidosta, vaikka minulla tällä hetkellä ei omaa hevosta enää ole.

Koulutukseni

Eläinlääketieteen lisensiaatti 2001

Akupunktion perehdytyskurssi Helsingin yliopisto (ELT Anna Hielm-Björkman) 2012

IVAS (International Veterinary Acupuncture Society) koulutusohjelma 2012-13

Manuaaitekniikoita akupunktioeläinlääkäreille (Eläinosteopaatti Hanna Kivinen) 2019-21

Kalevalainen jäsenkorjaus (Suomen Kansanlääkintäseura) 2021 ->

Tämän lisäksi jatkokoulutsta IVAS;in ja NoVas;in(Nordisk veterinär akupunktursällskap) kongresseillä ja seminaareilla useana vuonna